Вид А |
Підтип Б |
Основні параметри та їх значення в см. |
Домішки тіста |
||||||||||||
Д - вінця |
Д1 - горловини |
Д2 - тулуба |
Д3 - дна |
Н - висота |
Н1 - вінця |
Н2 - плічко |
Н3 - висота тулуба |
Товщина |
Пісок крупний |
Пісок дрібний |
Шамот |
Рослинність |
Крейда |
||
І |
А А А Б Б В |
9 10 12 11 11 12 |
7,5 7,6 10 9,3 10 10 |
12 14 16 15,5 16 16 |
6,5 8,5 9,5 7 8 8,5 |
11 12 14,5 16 16 16 |
1,7 1,7 1,5 1,3 1,2 1,5 |
4,3 5,3 5,6 5,7 5,8 6,2 |
6 5,5 7,5 9,2 9,3 8,3 |
0,7 0,8 0,9 0,9 0,7 0,9 |
+ + + + |
+ + + + |
+ + |
+ |
+ + |
ІІ |
А А Б Б В |
15 17 17 13 14 |
13 15 14,3 10 11 |
21,5 23 23,8 20 18 |
13 14 11 8 8,3 |
20 22 25 21,5 19 |
1,5 2 2,2 2,3 1,5 |
8,5 9,5 6,5 4 6 |
11,5 10,5 16,3 15,7 10,5 |
1 1,2 1,1 1,1 0,8 |
+ + |
+ + + |
+ + + + |
+ |
+ + |
ІІІ |
А А Б Б В |
17 18 18 18 18 |
14,5 15,6 15,3 14 15 |
28 35,5 25,8 29 26 |
13 13,6 10 15 13 |
27 31 28 33 25 |
2,5 2,8 2,7 3,3 3 |
11,5 13 9,3 9,7 9 |
13 15,2 16 20 16 |
1,3 1,5 1,2 1,6 1,4 |
+ + + + |
+ + + + |
+ + |
+ |
Таблиця ІV. Основні параметри кружальної кухонної кераміки.